woensdag 3 oktober 2012

10 x 20 cm.

Hoihoi,

Fijn dat je even de tijd neemt om mijn blog te bezoeken. Vandaag laat ik een aantal lange en/of brede kaarten zien, in de maat (ongeveer) 10 x 20 cm. Ik heb ze gemaakt voor een swap. Ik weet op dit moment nog niet welke ik terug krijg. Spannend!
 
Op bovenstaande steampunk-kaart heb ik de "faux torn" techniek gebruikt. Ik zag het in de Craft Stamper van september 2012. Wat een leuke eenlaags techniek is dat. Het is maskeren met gescheurde repen schilderstape, waarna de open vlakken gesponst en gestempeld worden. De kleuren zijn Crushed Olive en Tumbled Glass. Ik heb er een foto-serietje van gemaakt, zal ik die binnenkort laten zien, voorzien van uitleg? Daarna heb ik de man en de vliegmachines uitgeknipt en opgeplakt. Deze zijn van Art Journey, evenals de radertjes in de achtergrond. De achtergrondtekst is van Hero Arts. De tandwielen zijn bewerkt met metallic rub-ons creme. (wel een favoriet product op dit moment).

Op deze kaart heb ik met distress inkt Crushed Olive en Broken China horizontale en verticale strepen getrokken met het inktkussen. De planten zijn van Art Journey, die heb ik in groentinten gestempeld. De libelle van Tim is uit zwart papier geponst en met metallic rub-ons ingewreven.


Deze achtergrond is gemaakt op de manier van de voorgaande kaart, nu met Darkroom Door Dots en French text van Hero Arts in dezelfde kleuren. De vlinder met de bloemen is van een set van Papermania (te koop via MP, of mail me als je belangstelling hebt). Kleine teksten van PaperArtsy, de grote van Hero Arts.

Voor onderstaande kaarten kleurde ik een A4-tje met Dylusions spuit-inkten. Ik gebruikt Bubblegum Pink, Fresh Lime en Vibrant Turquoise. Ik heb het op verschillende manieren verwerkt

Voor de achtergrond van deze kaart is het be-inkte vel bestempeld met enkele achtergrondstempels, waarna ik er gesso over heb gesmeerd voor een zachtere toon. Tekst en tandwielen van PaperArtsy, dame van Art Journey.

Voor deze kaart is de achtergrond van Dylusions inkt bestempeld met stempels van de Art Specially plate van 2009. Daarna sneed ik het vel in blokjes. Ik gooide ze door elkaar en plakte ze daarna weer op, met een paar zwarte er tussen. Gemat op blauw en rose op een gele kaart, lekker vrolijk. Tekst van PaperArtsy.


De Dylusions achtergrond is hier bestempeld met metallic inkt (dit zijn de lichte vlekken op de onderste helft van de kaart). Alle stempels van Tim, de vlinder is gemaakt van aluminium plakband (ACtion) op cardstock, uitgestanst en met roze alcoholinkt gekleurd.

Tot zo ver vanavond. Bedankt voor je bezoekje!

groetjes, Ellen

1 opmerking:

  1. Wat een verscheidenheid Ellen, En wat een prachtige compisities en kleuren. Super werk.
    groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen