vrijdag 16 november 2012

Kerstversiering

Hoihoi,

Voor je het in de gaten hebt is het al weer kerst. Inmiddels ben ik dus alvast begonnen met het maken van kerstversiering. Ik vind kleine vogelhuisjes op dit moment zo leuk, vandaar dat ik er wat kerstversiering mee heb gemaakt. Het is hetzelfde patroon als het huisje uit mijn vorige blogpost. Maar met een heeeeel andere uitstraling.
Het idee voor de plankjes zag ik in een Magnolia magazine, maar dan met bruine inkt. Ik vind op dit moment de whitewash finish zo leuk, dat ik dat heb geprobeerd na te bootsen met deze techniek, en het werkt!

De whitewash finish van de wandjes heb ik als volgt gemaakt: Een vel 160 gr. papier met horizontale streken bewerkt met de inktpads Antique Linen en Pumice Stone. Daarvan reepjes van 1 cm breed gesneden en de randen van de reepjes beïnkt met Pumice Stone inkt. De wandjes nogmaals uit gewoon papier geknipt en hierop de reepjes geplakt, daarna op maat geknipt, rondom gesponsd en op het huisje van karton geplakt. De randjes en hoeken van het huisje voor het plakken beïnkt met grijze inkt.
Op het dak is een krul gestempeld en geëmbossed, daarna het dak gesponsd met Pumice stone. De bodem van het huisje is niet dichtgeplakt, er kan nog een klein kadootje in.
Ik heb inmiddels al vijf gemaakt!

Voor bovenstaand huisje de wandjes eerst beïnkt met grijze inkt, daarna met gesso de wandjes geverfd, zodat het op stucwerk lijkt. Het dak is net als van het eerste huisje. Wat takjes en andere ornamenten lichtjes met gesso bewerkt en aan een touwtje geregen, samen met het huisje, klaar!

Tot een volgende keer, bedankt voor je bezoekje!

Groetjes, Ellen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten